AWAS Jangan Pakai !! 6 Nama anak paling popular Ini Ternyata Sangat disukai Jin..

ADSENSE Link Ads 200 x 90
ADSENSE 336 x 280

Pasti kita pernah mendengar ungkapan, ‘Apa Artinya Sebuah Nama’. Tetapi, sudah dapat dibuktikan bahawa nama amatlah utama dalam memain fungsi pada diri seorang individu.

Dalam program Tanyalah Ustaz, di TV9, Ustaz Sharhan Shafie seseorang pengamal perubatan Islam menyebutkan beberapa nama tersebut adalah pada beberapa nama anak Jin.
Meskipun sebutan beberapa nama ini enak didengar serta maknanya elok, menurut pengalaman beliau yang banyak mengubat pesakit-pesakit terkait sihir serta masalah makhluk halus, beberapa nama ini bisa menghadirkan penyakit misteri pada seorang.

Eloklah TIDAK mengambil beberapa nama berikut ini untuk diberi nama pada anak-anak :

1.Balqis 
2.Qistina/Kistina 
3.Najwa 
4.Zaquan/Zakuan 
5.Batrisya 
6.Erisya
Peringatan dari pada Ustaz Sharhan Shafie, pada mereka yang memiliki beberapa nama seperti diatas TIDAK butuh menukar nama, namun cukup dengan menukar nama panggilan.

Sebagai contoh, nama NUR NAJWA. Bila sebelumnya ini nama panggilan yaitu Najwa, elok ditukar pada Nur saja. Tetapi, sebenarnya semua jenis penyakit sama ada sakit umum atau misteri, semua datang dari Allah SWT. Tidak dari nama seorang, semua ketentuan-Nya…

Hanya apa yang Ustaz Sharhan mahu berikan adalah, banyak kes pesakit yang datang untuk memperoleh rawatan, pesakit itu namanya sama dengan beberapa nama anak jin diatas.

Sebab tersebut Ustaz Sharhan menasihatkan, elakkan berikan nama anak seperti nama anak yang senantiasa ‘dipakai’ jin.

Walaupun begitu, tidaklah salah atau berdosa bila seumpamanya memakai nama tersebut…
ADSENSE 336 x 280 dan ADSENSE Link Ads 200 x 90

0 Response to "AWAS Jangan Pakai !! 6 Nama anak paling popular Ini Ternyata Sangat disukai Jin.."

Post a Comment